Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują u nas mniejsze ciasta, tak byśmy nie musieli ich zajadać cały tydzień😀🙈
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują u nas mniejsze ciasta, tak byśmy nie musieli ich zajadać cały tydzień😀🙈
Nasza ulubiona wersja zupy grzybowej. Delikatna (nie zaciągana mąką), z dużą ilością warzyw, a zarazem bardzo grzybowa. Jest idealna w smaku, innej już nie gotuję od co najmniej 2 lat.
Kiedy wydaje ci się, że znasz już wszystkie serniki, bo w końcu pieczesz je od wielu lat. Więc myślisz sobie, że nic nie jest cię w stanie zaskoczyć...😅😅
Faszerowane pieczarki idealnie sprawdzą się jako przekąska na imprezie, ale także jako lekka kolacja. Odkąd pierwszy raz spróbowaliśmy ich u znajomych, zauroczyły nas swym smakiem totalnie
Ta zupa tajska z kurczakiem, to nie lada gratka dla wielbicieli kuchni tajskiej. Jest wprost genialna w smaku. Z dużą ilością kurczaka, papryką, makaronem i mnóstwem świeżej kolendry 😋😋
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu, coś a'la gołąbki, tylko zamiast kapusty, mamy paprykę. Dla mnie super. Fajna odmiana dla tradycyjnych gołąbków, szczególnie w sezonie paprykowym.
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie jak puch i trudno im się oprzeć. Ich smak jest powalający, moje Dziecię stwierdziło, że to najlepsze co jadła😃😋
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z prażoną cebulką, tym razem jeszcze z dodatkiem kefiru. Ten chleb jest bajeczny. Cudnie pachnie i super smakuje.
Te jagodzianki są po prostu genialne. Mnóstwo jagód (borówek), do tego chrupiąca, maślana kruszonka, marcepanowy lukier i migdały..., mniam 😋 Do tego jeszcze przygotowuje się je błyskawicznie, bez wyrabiania, bez wyrastania. Tak więc proste, szybkie i przepyszne😋😋
Langosze to pyszne placki drożdżowe, specjalność charakterystyczna dla kuchni węgierskiej. Zwykle składają się one z mąki, mleka, tłuczonych ziemniaków, drożdży, cukru i soli. Smażone są na głębokim tłuszczu.
To mój pierwszy sernik krakowski, ale na pewno nie ostatni. Skradł nasze serca totalnie. Jest tak genialny w smaku, że mogę powiedzieć, iż od tej pory to nasz ulubiony sernik. Niby delikatny i puszysty, ale też taki konkretny, bardzo serowy. Zupełnie inny od serników z sera wiaderkowego. Mimo, iż mój ser wiaderkowy zawsze jest gęsty, bez zbędnych dodatków, to taki zmielony samodzielnie, jest jeszcze inny.
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo wykwintne ciasto. To wymarzone ciasto dla wielbicieli ciast czekoladowych, ale nie tylko. Tym, którzy za czekoladą nie przepadają myślę, że również przypadnie do gustu 😊