24 października 2013

QUICHE Z ŁOSOSIEM I ZE SZPINAKIEM


     Jeszcze jedna wersja quiche , tym razem z łososiem i ze szpinakiem. Również w wersji light - bez ciasta. Inspiracją quichów jest moja B.Dobra Znajoma. Polecam bo warte wypróbowania :-)

Składniki :
- 4 jajka
- 200 ml kremówki
- 100g łososia wędzonego ( u mnie w cienkich plastrach )
- szpinak baby ( 2-3 garście )
- sól i pieprz do smaku
ew.koperek

Jajka roztrzepać, dodać do nich kremówkę, doprawić solą i pieprzem. Żaroodporną formę przesmarować lekko masłem lub oliwą, wylać część masy. Wyłożyć łososia , rozrzucić szpinak, na to wylać resztę jajek i gotowe.


Zapiekać ok. 30-40 minut w temp.170-180*C ( termoobieg ).





Smacznego :-)