23 marca 2018
CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZAKWASIE
Prawdziwa perełka wśród chlebów bezglutenowych. Idealny- wilgotny, sprężysty, dla laika nie do odróżnienia od zwykłych chlebów na zakwasie. Co również bardzo istotne, jak wszystkie chleby na zakwasie bardzo długo zachowuje świeżość. U nas zjadany do ostatniej kromki.
22 marca 2018
BUŁKI ORKISZOWE -NASZE ULUBIONE
21 marca 2018
BABKA MIGDAŁOWA BEZGLUTENOWA
Pyszna, wilgotna, bardzo migdałowa-idealna babka na wielkanocny stół. Wiem, trudno w to uwierzyć, by babka bezglutenowa była wilgotna i bardzo długo pozostawała świeża. Dodatkowo babka ta bardzo zaskakuje smakiem. Niewtajemniczonym wprost trudno uwierzyć, że jest to babka z minimalnym dodatkiem mąki, w tym właśnie mąki bezglutenowej.
19 marca 2018
SERNIK GOTOWANY, PARZONY
Sernik gotowany, parzony- pod taką nazwą natknęłam się na niego w czasopiśmie, to idealne rozwiązanie dla tych, którzy z różnych względów nie pieką (nie lubią; myślą, że nie potrafią; nie mają piekarnika...).
13 marca 2018
ZAKWAS BEZGLUTENOWY KROK PO KROKU
Moja lodówka wzbogaciła się o kolejny już, trzeci zakwas. Obok zakwasu żytniego i orkiszowego rozgościł się w niej także zakwas bezglutenowy. To nie mój pierwszy zakwas bezglutenowy jaki stworzyłam, kiedyś już miałam swój zakwas bez glutenu, piekłam nawet na nim chleby, ale nie spełniał on do końca moich oczekiwań,
12 marca 2018
PROSTE CIASTKA BEZGLUTENOWE
Łatwe i bardzo szybkie ciasteczka bezglutenowe. Tak proste, że przygotowywała je moja ośmioletnia Córcia. Sama odmierzała składniki, zagniatała ciasto, rozwałkowywała, wykrawała, dekorowała i na końcu także zajadała... Ze wszystkiego mając niesamowitą frajdę.
8 marca 2018
CHLEBEK ARABSKI (PITA, FLAT BREAD)
Moje pierwsze chlebki arabskie, pity, jakie zrobiłam. Zapewniam iż nie ostatnie, bo były pyszne. Z grillowanym lub smażonym mięsem, dodatkiem warzyw i ulubionym sosem stanowią pyszne danie obiadowe.