12 lutego 2020
SZARLOTKA KRUCHO-DROŻDŻOWA
›
Szarlotka krucho-drożdżowa, to ulubione jesienno-zimowe ciasto mojej rodzinki. Odkąd trafiłam na ten przepis, bywa u nas dość często ...
2 komentarze:
25 stycznia 2020
PULLED- PORK
›
Pulled pork czyli rwana wieprzowina, długo pieczona w niskiej temperaturze lub wolno gotowana w wolnowarze. U mnie łopatka wieprzowa,...
5 komentarzy:
18 stycznia 2020
CHLEBEK PITA
›
Chlebek pita (z greckiego pita- to placek), to popularny wypiek w krajach Bliskiego Wschodu. To ciasto z mąki, drożdży i wody, do któ...
7 komentarzy:
15 stycznia 2020
ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM I MAKARONEM
›
Prosta, błyskawiczna i przepyszna zupa tajska z kurczakiem i makaronem. Zupa, która nie znudzi nam się chyba nigdy, można ją zajadać...
8 komentarzy:
13 stycznia 2020
CHLEB PEŁNOZIARNISTY ORKISZOWY
›
Chleb pełnoziarnisty orkiszowy na zakwasie, tym razem bez dodatku ziaren, za to na pysznej grubo mielonej mące Wirtas typ3000. Tę mąk...
1 komentarz:
10 stycznia 2020
SERNIK WIEDEŃSKI
›
Tradycyjny puszysty sernik, pieczony bez spodu. Dla mnie sernikożercy, ten sernik, to totalne zaskoczenie. Nigdy nie piekłam sernika ...
3 komentarze:
7 stycznia 2020
ŚLEDZIE Z CEBULĄ I ŻURAWINĄ W OLEJU
›
Niby tyle różnych śledzi już jedliśmy, a tu takie zaskoczenie... Te śledzie są wprost bajeczne. Połączenie, śledzia, cebulki i słodko...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer