tag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post5533207455920809225..comments2024-03-22T11:39:59.841+01:00Comments on Smaczne-zdrowe: CHLEB WIEJSKI RODZINNY, RAZOWIEC NA MĄCE Z PŁASKURKI I ORKISZUUnknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-5610841181948597922018-04-06T00:02:01.355+02:002018-04-06T00:02:01.355+02:00Oczywiście, że można. Wówczas jednak najlepiej zwi...Oczywiście, że można. Wówczas jednak najlepiej zwiększyć ilość wody, stopniowo ją dolewając. Mąki pełnoziarniste pochłaniają więcej płynów...<br />A do przepisu mimo iż stary co jakiś czas powracam 😉 Pozdrawiam 😊Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-143101369469812502018-04-05T21:32:29.256+02:002018-04-05T21:32:29.256+02:00Wiem, że to stary wpis, ale czy można odwrócić pro...Wiem, że to stary wpis, ale czy można odwrócić proporcje mąk chlebowych i pełnoziarnistych?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-75365573451612080922016-04-02T23:55:29.153+02:002016-04-02T23:55:29.153+02:00To nowość u dostawcy od którego kupuję mąkę od kil...To nowość u dostawcy od którego kupuję mąkę od kilku lat, mam nadzieję, że nie tylko "na chwilę", ale będzie w stałej ofercie.<br />A pieczenie chlebów to nałóg, na szczęście nieszkodliwy... Jak się raz zacznie, nie można skończyć, ten aromat uzależnia... ;-)<br />A pieczywo na zakwasie nie ma sobie równych, potwierdzam. To pieczywo każdego dnia smakuje inaczej, w moim odczuciu wręcz czym starsze tym smaczniejsze. <br />Sklepowego nie kupuję już od bardzo dawna, my nawet na wakacje zabieramy nasz domowy chleb... inny nam nie smakuje... Na szczęście te chleby się nie starzeją... ;-)Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-64222125674224240582016-04-01T17:38:04.206+02:002016-04-01T17:38:04.206+02:00Mąkę orkiszową znam, ale o płaskurce nie słyszałam...Mąkę orkiszową znam, ale o płaskurce nie słyszałam. Ciekawa jestem jak z jej dostępnością, bo jej korzystne właściwości skłaniają do poszukiwań. No i pieczenie chleba to bardzo zdrowy nałóg, sama też co chwilę próbuję nowych przepisów : ) Szczególnie lubię pieczywo na zakwasie, bo niby jest bardziej czasochłonne od drożdżowego, ale za to zdrowsze i dłużej zachowuje świeżość. PS:Chlebek wygląda super, swojsko i naturalnie, takiego nie dostaniemy w sklepie czy piekarni : ) Pozdrawiam!Amatorka domowych wyrobówhttp://www.malinowynos.pl/noreply@blogger.com