tag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post1317331410020002405..comments2024-03-22T11:39:59.841+01:00Comments on Smaczne-zdrowe: STRUCLA MAKOWA, STRUCLA Z MAKIEM, MAKOWIECUnknownnoreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-69381111338510040852019-12-20T20:09:05.842+01:002019-12-20T20:09:05.842+01:00Super! Ogromnie się cieszę 😊
Też miewam apetyty n...Super! Ogromnie się cieszę 😊<br />Też miewam apetyty na strucle w ciągu roku, a z mielonym makiem, to dosłownie chwila i jest. Pozdrawiam świątecznie 😉🎄Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-75638366828454371622019-12-20T18:16:00.257+01:002019-12-20T18:16:00.257+01:00Super przepis.Zawsze to robię na Święta odkąd znal...Super przepis.Zawsze to robię na Święta odkąd znalazłam tę stronę i zawsze wychodzi.Było podejrzenie rodziny ,że kupiłam gotowe z piekarni.Robię struclę kilka razy w roku tylko z tego przepisu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-31118760001101894782017-12-22T01:49:16.626+01:002017-12-22T01:49:16.626+01:00Miejmy nadzieję, że tak. Na pewno będą bardziej wi...Miejmy nadzieję, że tak. Na pewno będą bardziej wilgotne, oby tylko nie za bardzo...Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-3294826549052592962017-12-21T12:05:30.782+01:002017-12-21T12:05:30.782+01:00witam, nie dałwam mąki ziemniaczanej!!!!!a strucle...witam, nie dałwam mąki ziemniaczanej!!!!!a strucle juz w piecu:*:(:(:( coś z tego bedzie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-10011043212279705152016-12-27T15:06:22.680+01:002016-12-27T15:06:22.680+01:00No tego maku jest dużo, ale dzięki temu jest taka ...No tego maku jest dużo, ale dzięki temu jest taka wilgotna. Kwestia cienkiego rozwałkowania ciasta i wprawy w zawijaniu, ale nie to jest najistotniejsze, najważniejsze, że wszystkim smakowała. To najbardziej cieszy. Bardzo dziękuję za komentarz i pozdrawiam :-)Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-2365283150130543722016-12-27T08:35:22.847+01:002016-12-27T08:35:22.847+01:00Strucle wyszły piękne i bardzo smaczne. Oczywiście...Strucle wyszły piękne i bardzo smaczne. Oczywiście zrobiłem z podwójnej porcji, na drugi raz muszę dać 100 g mniej maku ponieważ było go za dużo i nie wyglądał tak okazale jak na Twoich zdjęciach ale ze stołu pierwszy znikał:)<br />Dziękuję.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-5349479184717362782016-12-22T12:27:15.389+01:002016-12-22T12:27:15.389+01:00Super! Pozdrawiam :-)Super! Pozdrawiam :-)Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-54164013791581852952016-12-21T23:07:09.292+01:002016-12-21T23:07:09.292+01:00Super przepis!!!ja zrobilam w wersji bez glutenu😊...Super przepis!!!ja zrobilam w wersji bez glutenu😊uzylam mieszanki Schär do ciastek i ciast.pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01137792775813343460noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-30900928328600101532016-12-13T18:32:26.445+01:002016-12-13T18:32:26.445+01:00Pozdrawiam również! Trzymam kciuki :-)Pozdrawiam również! Trzymam kciuki :-)Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-1607703962433596992016-12-13T14:34:05.753+01:002016-12-13T14:34:05.753+01:00Dziękuję, zrobię tak jak w przepisie ponieważ wygl...Dziękuję, zrobię tak jak w przepisie ponieważ wygląda bajecznie. pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-26260027417296639552016-12-13T13:34:21.284+01:002016-12-13T13:34:21.284+01:00Oczywiście, że można. Standardowo mąki orkiszowej ...Oczywiście, że można. Standardowo mąki orkiszowej typ750 daję ok.10% więcej niż pszennej tortowej. Choć tej wersji na pszennej nie przygotowywałam, to osobiście dałabym ok.270-275g mąki tortowej zamiast 300g orkiszowej typ750.Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-84805968922590550242016-12-13T13:31:36.651+01:002016-12-13T13:31:36.651+01:00Niestety w gotowej masie nie pomogę, bo jej nigdy ...Niestety w gotowej masie nie pomogę, bo jej nigdy nie używałam i najzwyczajniej nie wiem... Pewnie jest już gotowa (jak sama nazwa wskazuje), czyli z wszystkimi dodatkami, ale najlepiej przeczytać skład, bo to tylko moje gdybanie...<br />Co do suchego maku mielonego, to zalewam go tylko wodą, mieszam i odstawiam. Ot cała robota. Następnie dodaję resztę składników, które mogą być oczywiście dowolne, co kto lubi, ja dałam tylko przykład. Nie ma gotowania, mielenia i to 2-3 krotnego, tak jak kiedyś. Teraz przygotowanie makowca to czysta przyjemność. Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-50265270533437043012016-12-13T10:57:14.972+01:002016-12-13T10:57:14.972+01:00dzięki.
Czyli gdy kupię zmielony mak to już go nie...dzięki.<br />Czyli gdy kupię zmielony mak to już go nie muszę mielić w maszynce, tak? Bo pamiętam zawsze jak mama gotowała mak, a potem jeszcze jako mały chłopiec go mieliłem i to schodziło. <br />a czy jeżeli kupię gotową masę w puszcze to też dodaję do tego jajka, mąkę orzechy masło itp jak w Twoim przepisie? Czy za dużo już tego będzie?<br />Sorry, że tak pytam ale będę chciał pierwszy raz zrobić na święta i chcę zaskoczyć swoją dziewczynę ponieważ bardzo lubi strucle.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-90759325218044533712016-12-13T10:26:35.469+01:002016-12-13T10:26:35.469+01:00Czy mozna uzyc zwykłej maki pszennej czy konieczni...Czy mozna uzyc zwykłej maki pszennej czy koniecznie musi byc orkiszowa?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-62195588710574961032016-12-12T15:25:30.939+01:002016-12-12T15:25:30.939+01:00Jak komuś odpowiada, to pewnie. Choć by przy tej m...Jak komuś odpowiada, to pewnie. Choć by przy tej masie naprawdę pracy jest niewiele, a można doprawić pod swój smak... :-)Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-68928631322483843492016-12-12T11:04:50.512+01:002016-12-12T11:04:50.512+01:00Czy można użyć masy makowej gotowej?Czy można użyć masy makowej gotowej?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-36597384493308820122016-12-09T20:10:50.669+01:002016-12-09T20:10:50.669+01:00Jest pyszna! Bardzo proszę i pozdrawiam :-)Jest pyszna! Bardzo proszę i pozdrawiam :-)Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-5240064648534218172016-12-09T14:56:49.876+01:002016-12-09T14:56:49.876+01:00Ojj wyglada pysznie :) Dziekuje za przepis, na pew...Ojj wyglada pysznie :) Dziekuje za przepis, na pewno wyprobuje :DKamilahttp://gabinetbiomar.pl/oferta/biorezonans/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-38808383665467860162016-12-08T17:09:05.386+01:002016-12-08T17:09:05.386+01:00Najczęściej kupuję firmy BackMit, ale dobry jest t...Najczęściej kupuję firmy BackMit, ale dobry jest także ten dostępny w Lidlu. Mak niebieski mielony. Obydwa są w opakowaniach po 200g. Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-5443394175147729532016-12-08T12:44:54.278+01:002016-12-08T12:44:54.278+01:00jakiej firmy użyła Pani mak mielony, wspominała Pa...jakiej firmy użyła Pani mak mielony, wspominała Pani że bez dodatków a ja takiego poszukuję? pozdrawiam serdecznieAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14307807836059217726noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-59496532457786711102016-12-07T12:46:35.208+01:002016-12-07T12:46:35.208+01:00Ja piekłam w sobotę, dzisiaj środa i nadal jest py...Ja piekłam w sobotę, dzisiaj środa i nadal jest pyszna, wilgotna. Spokojnie można 2-3 dni wcześniej upiec, nic jej nie będzie.Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-77338958330973951772016-12-07T12:45:05.274+01:002016-12-07T12:45:05.274+01:00Oczywiście śmietanę, już poprawiłam. dziękuję za c...Oczywiście śmietanę, już poprawiłam. dziękuję za czujność :-)Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-21558477319548877462016-12-07T11:46:01.753+01:002016-12-07T11:46:01.753+01:00i może jeszcze jedno pytanko, kiedy najwcześniej m...i może jeszcze jedno pytanko, kiedy najwcześniej można piec by było wciąż dobre na święta?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14555410970334632257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-32184172700002066262016-12-07T11:44:31.185+01:002016-12-07T11:44:31.185+01:00w składnikach na ciasto jest śmietana a w opisie j...w składnikach na ciasto jest śmietana a w opisie jogurt, co powinno być? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14555410970334632257noreply@blogger.com