tag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.comments2024-03-22T11:39:59.841+01:00Smaczne-zdroweUnknownnoreply@blogger.comBlogger4487125tag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-24362634645398116812024-03-22T11:39:59.841+01:002024-03-22T11:39:59.841+01:00Dzień dobry. Czy Pani smaruje ręce oliwą podczas f...Dzień dobry. Czy Pani smaruje ręce oliwą podczas formowania bułek? Nie mogłam się odkleić od ciasta 😊Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-21611906768172501262024-02-22T10:49:26.149+01:002024-02-22T10:49:26.149+01:00Ja składam jak mi się przypomni🙈
Coś pewnie ok.40...Ja składam jak mi się przypomni🙈<br />Coś pewnie ok.40 minut. Zarówno 30, jak i 45 będzie ok. Pozdrawiam😊Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-87071062656468224952024-02-21T21:46:51.000+01:002024-02-21T21:46:51.000+01:00Wykonujemy 3 kolejne skladania w jakim odstepie cz...Wykonujemy 3 kolejne skladania w jakim odstepie czasu po 1 skladaniu? Co 30min czy co 45min? Pozdrawiam Ania.Aniahttps://www.blogger.com/profile/11123197791208479237noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-54012706461028834302024-02-10T17:03:11.355+01:002024-02-10T17:03:11.355+01:00Pewnie, że można. Tu akurat miałam więcej mascarpo...Pewnie, że można. Tu akurat miałam więcej mascarpone, a mniej kremówki, więc tak dałam. Nam smak mascarpone nie przeszkadza, może zależy jakiego się używa🤔<br />A żelatyna przy dodatku dobrego, gęstego mascarpone jest zbędna, nawet gdy będzie go tylko 250g. <br />Pozdrawiam😊Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-86957639705660929432024-02-10T16:59:42.503+01:002024-02-10T16:59:42.503+01:00Udać się uda, choć na pewno nie będzie tak puszyst...Udać się uda, choć na pewno nie będzie tak puszysty. Dokładnej ilości niestety nie podam, bo nigdy nie piekłam na pełnoziarnistej, ale na pewno trzeba jej dać mniej. Ja bym dała połowę, a potem stopniowo bym dosypywała, to odpowiedniej gęstości. Za gęste ciasto też nie może być, bo mąka pełnoziarnista wiąże płyny jeszcze po wymieszaniu, tak zaobserwowałam przynajmniej przy chlebachSmaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-30387495943165433602024-02-10T13:34:27.786+01:002024-02-10T13:34:27.786+01:00Witam, jaka powinna być ilość mąki orkiszowej pełn...Witam, jaka powinna być ilość mąki orkiszowej pełnoziarnistej w ciemnym biszkopcie? Czy ten przepis się nie uda z taką mąką?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-25169769152528562732024-01-28T16:00:12.191+01:002024-01-28T16:00:12.191+01:00Ten nadmiar serka mascarpone psuje smak masy. Możn...Ten nadmiar serka mascarpone psuje smak masy. Można dać odwrotnie tj.: 500 ml śmietanki i 250g serka mascarpone, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 60ml gorącej wody… Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-10985579405335633262024-01-23T20:03:18.152+01:002024-01-23T20:03:18.152+01:00Super! Taka zupa zimą jest extra👌😋Super! Taka zupa zimą jest extra👌😋Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-23377215446548293792024-01-23T10:28:25.803+01:002024-01-23T10:28:25.803+01:00Kupiłem ładne kości wędzone. Lecimy z tematem 🤪Kupiłem ładne kości wędzone. Lecimy z tematem 🤪Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-50684003895515469782024-01-22T10:16:34.332+01:002024-01-22T10:16:34.332+01:00U mnie stoi zawsze nieprzykryta i tak obsychaU mnie stoi zawsze nieprzykryta i tak obsychaSmaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-1701605223495348392024-01-21T13:39:53.121+01:002024-01-21T13:39:53.121+01:00Czy ta beza po upieczeniu musi suszyć się w zamkni...Czy ta beza po upieczeniu musi suszyć się w zamkniętym pudełku żeby doschła? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-77122827713162204602024-01-13T16:27:22.620+01:002024-01-13T16:27:22.620+01:00Możliwe. Mój też w pierwszym etapie jest jasny, do...Możliwe. Mój też w pierwszym etapie jest jasny, dopiero później robi się ciemny od góry. Zależy też pewnie od form, mój pierwszy 3-fazowy też był dużo jaśniejszy, wręcz blady, piekłam go w silikonowych formach, na termoobiegu. Ważne żeby się dopiekł w środku i nie oklejał zbytnio noża💪Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-62172018155050432342024-01-13T13:30:16.631+01:002024-01-13T13:30:16.631+01:00Możliwe , że mój chlebek nie wyszedł taki ciemny z...Możliwe , że mój chlebek nie wyszedł taki ciemny z góry tylko przez to , że piekłam bez termoobiegu atylko góra dół? Jest dużo jaśniejszy niż ten na zdjęciu 🤔Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-79679967998793112172024-01-12T23:40:20.522+01:002024-01-12T23:40:20.522+01:00Super👍 Oby posmakował😋
My mieliśmy go w ubiegłym...Super👍 Oby posmakował😋<br />My mieliśmy go w ubiegłym tygodniu😃 <br />Pozdrawiam😊👍Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-7148132579851404412024-01-12T20:34:48.107+01:002024-01-12T20:34:48.107+01:00Dzisiaj 1 etap , jutro będzie pieczony 😋🙂Dzisiaj 1 etap , jutro będzie pieczony 😋🙂Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-26350673258330423052024-01-12T19:58:28.890+01:002024-01-12T19:58:28.890+01:00Przyjmuję zasadę, że termoobieg podnosi temp.o ok....Przyjmuję zasadę, że termoobieg podnosi temp.o ok.20°. Więc zamiast 200°, piekłabym w 220°. Góra- dół. Trzeba też wyczuć swój piekarnik, każdy piecze trochę inaczej. W tych blaszkach kwasoodpornych czas też się wydłuża. W zwykłych piekę krócej i na niższych temperaturachSmaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-87921475343548085902024-01-12T15:18:53.966+01:002024-01-12T15:18:53.966+01:00A bez termoobiegu jakie czasy pieczenia? A bez termoobiegu jakie czasy pieczenia? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-68871384787650463752023-12-23T14:58:25.834+01:002023-12-23T14:58:25.834+01:00Zależy od produktów Zależy od produktów Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-89841247160325262532023-12-20T23:16:38.907+01:002023-12-20T23:16:38.907+01:00Oczywiście, 25g świeżych drożdży to ok. 7g suchych...Oczywiście, 25g świeżych drożdży to ok. 7g suchychSmaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-28408579476234038092023-12-20T08:55:22.119+01:002023-12-20T08:55:22.119+01:00Czy można użyć drożdży suszonych? A jeśli tak to j...Czy można użyć drożdży suszonych? A jeśli tak to jaką ilość?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-87668271447136490502023-12-17T15:09:31.266+01:002023-12-17T15:09:31.266+01:00Nigdy nie kładłam. Wydaje mi się, że stwardnieje i...Nigdy nie kładłam. Wydaje mi się, że stwardnieje i będzie mniej elastyczne. Po wyjęciu z lodówki warto odczekać jakiś czas, by ciasto się ogrzało w temp.pokojowejSmaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-54192003430404087822023-12-17T15:04:04.065+01:002023-12-17T15:04:04.065+01:00Czy ciasto można włożyć do lodówki ?Czy ciasto można włożyć do lodówki ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-85557322563697009182023-12-14T18:57:04.784+01:002023-12-14T18:57:04.784+01:004/5 szklanki mielonego ksylitolu lub cukru pudru4/5 szklanki mielonego ksylitolu lub cukru pudruSmaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-24381236539475610272023-12-14T18:26:21.539+01:002023-12-14T18:26:21.539+01:00Ile cukru do masy makowo kokosowej Ile cukru do masy makowo kokosowej Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3947600282994514272.post-46066745155847619182023-11-29T21:04:41.615+01:002023-11-29T21:04:41.615+01:00Dziękuję. Pozdrawiam🙂Dziękuję. Pozdrawiam🙂Smaczne-zdrowehttps://www.blogger.com/profile/15594339012473618578noreply@blogger.com