27 listopada 2019
RYŻ GOTOWANY NA SYPKO
Ryż w woreczkach, to wygoda, ale niestety ze zdrowiem ma niewiele wspólnego. Już od kilku lat w moim domu nie praktykujemy takiego gotowania. I powiem Wam szczerze, że ta moda woreczkowa, to chyba tylko taka nasza polska, bo ani we Włoszech, ani w Niemczech takich wynalazków nie ma...
23 listopada 2019
KONFITURA Z PIGWOWCA, IDEALNA DO HERBATY
Konfitura z pigwowca, czyli polskiej cytryny, idealnie sprawdza się jako dodatek do herbaty. U mnie w takim celu właśnie powstała. Bardzo aromatyczna, z mnóstwem witaminy C. Jakoś dużo czasu zajęło mi przekonanie się do pigwowca, mimo iż mam go dosłownie na wyciągnięcie ręki- bo rośnie w ogrodzie. To co mniej znane jakoś tak mniej do nas przemawia...
14 listopada 2019
BABKA TWAROGOWA
Babka twarogowa, to babka z dodatkiem twarogu, czyli taki babko-sernik. Idealna w smaku, wilgotna i długo utrzymująca świeżość. W smaku to połączenie babki i sernika w jednym. Polecam, nas zauroczyła swym smakiem
7 listopada 2019
KRUCHE MAŚLANE CIASTKA ZE SŁONECZNIKIEM
Kruche, maślane ciasteczka z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, obsypane słonecznikiem, mniam... pychotka ;-)